Dostali ste chuť na domáce langoše, ale nemôžete sa dočkať, až cesto vykysne? Čakať už nemusíte!
INGREDIENCIA
- 300 g bieleho jogurtu
- 420 g hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička soli
Na podávanie:
- cesnak
- soľ
- kečup
- syr
POSTUP
- Do misy si dáme jogurt, pridáme soľ a múku zmiešanú so sódou.
- Cesto vymiešame a rozdelíme si ho do siedmich rovnakých dielikov, z ktorých vytvarujeme gule.
- Tie potom vyvaľkáme na hrubšiu placku a vyprážame na rozpálenom oleji.
- Medzitým si nachystáme cesnakový preliv.
- Do trochu studenej vody si prelisujeme cesnak, osolíme a necháme odležať.
- Touto zmesou potom langoša potierame, krásne sa to vsiakne a sú ešte jemnejšie.
- Na to potom natrieme kečup a sypeme nastrúhaný syr.