Jogurtové langoše sú ľahké a vláčne. Kto ochutná, už nechce iné.
INGREDIENCIA
- 500 g hladkej múky
- ½ kocky droždie
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 140 g bieleho jogurtu
- 250 ml mlieka
- 1 lyžica oleja
- olej na vyprážanie
Na podávanie:
- čo máte radi (cesnak, kečup, tatárka, kyslá smotana, syr)
POSTUP
- Do misy si dáme múku a urobíme jamku.
- Do jamky si rozdrobíme droždie, pridáme cukor a zalejeme trochou vlažného mlieka.
- Na chvíľu prikryjeme utierkou a necháme vzísť kvások.
- Potom už pridáme jogurt, zvyšok mlieka, olej, soľ a prášok do pečiva.
- Vypracujeme cesto a rozdelíme si ho na 8 bochníkov.
- Prikryjeme a necháme kysnúť asi pol hodiny.
- Z bochníkov tvarujeme placky v rukách a vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.