Máte radi guláš s kyslou kapustou? Inak je tiež nazývaný ako segedínsky guláš a je obľúbený najmä v kombinácii s žemľovou knedľou.
INGREDIENCIA
- 500 g bravčového bôčika, pliecka alebo stehna
- 1 vrecúško kyslej kapusty
- 3 cibuľa
- masť
- bobkový list
- rasca
- sladká paprika
- soľ
- cukor (možno vynechať)
- smotana na šľahanie
- hladká múka
POSTUP
- Cibuľu orestujeme na masti dozlatista.
- Pridáme na kocky nakrájané mäso.
- Posypeme paprikou, rascou a bobkovým listom.
- Pridáme 1/2 kapusty a zalejeme horúcou vodou.
- Dusíme domäkka.
- Pridáme zvyšok kapusty a podľa chuti aj cukor.
- Vmiešame smotanu s trochou múky.
- Varíme ešte 10 minút.
- Podávame.