Tradičný segedínsky gulášok

Tradičný segedínsky gulášok

Máte radi guláš s kyslou kapustou? Inak je tiež nazývaný ako segedínsky guláš a je obľúbený najmä v kombinácii s žemľovou knedľou.

INGREDIENCIA

  • 500 g bravčového bôčika, pliecka alebo stehna
  • 1 vrecúško kyslej kapusty
  • 3 cibuľa
  • masť
  • bobkový list
  • rasca
  • sladká paprika
  • soľ
  • cukor (možno vynechať)
  • smotana na šľahanie
  • hladká múka

POSTUP

  1. Cibuľu orestujeme na masti dozlatista.
  2. Pridáme na kocky nakrájané mäso.
  3. Posypeme paprikou, rascou a bobkovým listom.
  4. Pridáme 1/2 kapusty a zalejeme horúcou vodou.
  5. Dusíme domäkka.
  6. Pridáme zvyšok kapusty a podľa chuti aj cukor.
  7. Vmiešame smotanu s trochou múky.
  8. Varíme ešte 10 minút.
  9. Podávame.
Výborný recept na maďarský segedínsky guláš.
receptar.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.