Maďarský hovädzí guláš z glejky

Maďarský hovädzí guláš z glejky

Receptu na guláš vďačíme Maďarom. Vďaka nim si môžeme pochutnať na tejto dobrote.

INGREDIENCIA

  • 750 g hovädzej glejky
  • 400 g cibule
  • 2 a ½ lyžice sadla
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • ½ lyžičky mletej pálivej papriky
  • 1 biela paprika
  • 1 paradajkový pretlak (malý)
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice hladkej múky

POSTUP

  • Mäso si nakrájame na kocky a osolíme.
  • Cibuľu si nakrájame nadrobno a vyprážame ju tak dlho, kým nezačne takmer černieť.
  • Pridáme paradajkový pretlak a restujeme pokojne pár minút, zmení sa farba aj chuť pretlaku (nebude kyslý).
  • Potom pridáme mäso a necháme ho zo všetkých strán zatiahnuť.
  • Papriku si nakrájame na kocky a pridáme k mäsu.
  • Následne zasypeme sladkou aj pálivou paprikou a chvíľku pokračujeme v restovaní.
  • Podlejeme všetko vodou tak, aby bolo mäso mierne pod hladinou, dosolíme a dokoreníme.
  • Dusíme do mäkka a občas prilievame vodu.
  • Keď je mäso mäkké, zmiešame si múku s vodou, rozmiešame a guláš zahustíme.
  • Varíme ešte minimálne 10 minút.
Guláš z hovädzieho mäsa s maďarskou receptúrou.
bonvivani.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.