Radi by ste si urobili niečo z diviny? Skúste guláš, ktorý môžete urobiť z akéhokoľvek kusu zveriny.
INGREDIENCIA
- 1 kg diviačieho, danielého, jeleniaho alebo srnčieho mäsa
- 50 g hladkej múky
- 500 ml vývaru (zeleninový, hovädzie…)
- 1500 ml vody
- 100 g slaniny
- 25 g paradajkového pretlaku
- korenie na divočinu
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 cibuľa
- 150 g šampiňónov
- 250 ml červeného vína
- 10 g petržlenu
- soľ a korenie
- olej
POSTUP
- Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
- Osolíme ho, okoreníme, a obalíme v múke.
- Potom si mäso osmažíme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a smažíme 5 minút.
- Mäso so slaninou presunieme do pekáča, pridáme cibuľu, na kocky nakrájaný cesnak, korenie, na plátky nakrájané šampiňóny, cibuľu, červené víno, paradajkový pretlak a vývar.
- Dáme piecť na 180 °C.
- Pečieme asi 2 hodiny do zmäknutia, počas tejto doby podlievame vodou.
- Ak chceme, môžeme pred koncom ešte zahustiť múkou rozmiešanou vo vode.