Výborný kotlíkový guláš chutí najlepšie vonku. Počas jeho varenia sa line príjemné vône, ktoré nás napĺňajú nedočkavosťou.
INGREDIENCIA
- 1,2 kg bravčové pliecko
- 500 g cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 5 lyžíc sadla
- 4 stredne veľké paradajky
- 2 biele papriky
- 9 stredne veľkých zemiakov
- soľ
- korenie
- mletá rasca
- mletá sladká paprika
- feferónka (kto chce pálivejší)
POSTUP
- Mäso si umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a osolíme.
- Cibuľku si nakrájame na menšie kocky a osmažíme na masti pomaly do tmava.
- Do kotlíka si potom pridáme na kocky nakrájaný cesnak a mäso, ktoré necháme zo všetkých strán zatiahnuť.
- Zasypeme ho paprikou, rascou, chvíľku prehrejeme, potom pridáme nakrájané papriky, paradajky a chvíľku podusíme.
- Keď sa vydusí šťava, začneme po malých častiach podlievať.
- Potom pridáme osem na kocky nakrájaných zemiakov, ak chceme, pridáme aj feferónku.
- Dusíme do mäkka.
- Jednu zemiak si nastrúhame najemno a guláš ju zahustíme.