Mexická obdoba guláša je, ako vieme, trochu pikantnejšia. Navyše obsahuje mexičanmi obľúbené fazule.
INGREDIENCIA
- 3 plechovky červených fazule
- 2 plechovky krájaných paradajok
- 2 cibuľa
- 2 červené papriky
- 2 mrkvy
- 400 g hovädzieho mletého mäsa
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžičky kari
- 1 lyžička sladkej papriky
- ½ lyžičky pálivej papriky
- štipka chilli
- ½ lyžičky soli
- ½ l lyžičky korenia
POSTUP
- Cibuľu a papriky si nakrájame na plátky, mrkvu na kocky.
- Na oleji si osmažíme mäso a necháme ho zatiahnuť.
- Mäso dáme z panvice bokom, speníme si cibuľu, pridáme mrkvu, papriku, soľ, korenie, karí, sladkú i pálivú papriku, chilli a chvíľu restujeme.
- Potom pridáme krájané paradajky a sójovú omáčku.
- Vložíme späť aj mäso a dusíme, kým sa nevyparí šťava z paradajok.
- Potom pridáme vodu, fazuľu a varíme do zmäknutia zeleniny.