Zostal vám špenát z nedeľného obeda? Naplňte ním palacinky, pridajte syr a máte skvelú večeru.
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 150 g pohánkovej múky
- 200 ml mlieka
- soľ
- korenie
- olej
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 balíček mrazeného špenátu
- 2 hermelíny
Postup
- V miske premiešajte mlieko s vajcami, pridajte múku, soľ a korenie a prešľahajte vidličkou v hladké liate cesto
- Na panvici rozpáľte trochu oleja a naberačkou vlejte časť cesta
- Nechajte ho roztiecť po panvici
- Palacinky opekajte na miernom plameni z oboch strán do zlatista
- Na inej panvici opečte na masle nadrobno nakrájanú cibuľu
- Pridajte mrazený špenát a ohrievajte
- Pridajte nasekaný cesnak, soľ a lúč a varte na miernom plameni 10 minút
- Hotové palacinky potrite špenátom, na ten položte niekoľko plátkov hermelínu a zarolujte alebo zložte na štvrtiny