Pohánkové palacinky so špenátom a hermelínom

Pohánkové palacinky so špenátom a hermelínom

Zostal vám špenát z nedeľného obeda? Naplňte ním palacinky, pridajte syr a máte skvelú večeru.

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 150 g pohánkovej múky
  • 200 ml mlieka
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 balíček mrazeného špenátu
  • 2 hermelíny

Postup

  • V miske premiešajte mlieko s vajcami, pridajte múku, soľ a korenie a prešľahajte vidličkou v hladké liate cesto
  • Na panvici rozpáľte trochu oleja a naberačkou vlejte časť cesta
  • Nechajte ho roztiecť po panvici
  • Palacinky opekajte na miernom plameni z oboch strán do zlatista
  • Na inej panvici opečte na masle nadrobno nakrájanú cibuľu
  • Pridajte mrazený špenát a ohrievajte
  • Pridajte nasekaný cesnak, soľ a lúč a varte na miernom plameni 10 minút
  • Hotové palacinky potrite špenátom, na ten položte niekoľko plátkov hermelínu a zarolujte alebo zložte na štvrtiny
rolky z palacinkového cesta so špenátom
Zdroj: everydayhealthyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.