Vegánske palacinky s jablkami a so škoricou

Vegánske palacinky s jablkami a so škoricou

Mlieko a vajcia sú dve z troch ingrediencií potrebných na prípravu palacinkového cesta. V tomto recepte ale zistíte, že vajec nie je potrebné a mlieko je možné použiť rastlinné. Ochutnajte vegánske palacinky – výsledok vás prekvapí!

Ingrediencie

  • 100 g hladkej múky
  • 200 ml rastlinného mlieka (sójové/ ovsené mandľové/ kokosové . . . .)
  • olej na vyprážanie
  • 500 g jabĺk
  • 100 g cukru
  • škorica

Postup

  • Múku pomaly vsypte do mlieka a riadne premiešajte
  • Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť v chladničke
  • Na panvici rozpáľte pár kvapiek oleja
  • Premiešajte cesto, naberte na naberačku a vlejte do panvice
  • Krúživými pohybmi ho nechajte roztiecť do všetkých strán
  • Pečte každú palacinku z oboch strán do zlatista
  • Olúpte jablká a vložte ich do hrnca
  • Podlejte vodou, posypte škoricou a cukrom a za občasného miešania varte do zmäknutia
  • Palacinky naplňte jablčnou zmesou a servírujte posypané škoricou a cukrom prípadne preliate rastlinným jogurtom
vegánske placky s jablkami a so škoricou
Zdroj: elavegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.