Mlieko a vajcia sú dve z troch ingrediencií potrebných na prípravu palacinkového cesta. V tomto recepte ale zistíte, že vajec nie je potrebné a mlieko je možné použiť rastlinné. Ochutnajte vegánske palacinky – výsledok vás prekvapí!
Ingrediencie
- 100 g hladkej múky
- 200 ml rastlinného mlieka (sójové/ ovsené mandľové/ kokosové . . . .)
- olej na vyprážanie
- 500 g jabĺk
- 100 g cukru
- škorica
Postup
- Múku pomaly vsypte do mlieka a riadne premiešajte
- Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť v chladničke
- Na panvici rozpáľte pár kvapiek oleja
- Premiešajte cesto, naberte na naberačku a vlejte do panvice
- Krúživými pohybmi ho nechajte roztiecť do všetkých strán
- Pečte každú palacinku z oboch strán do zlatista
- Olúpte jablká a vložte ich do hrnca
- Podlejte vodou, posypte škoricou a cukrom a za občasného miešania varte do zmäknutia
- Palacinky naplňte jablčnou zmesou a servírujte posypané škoricou a cukrom prípadne preliate rastlinným jogurtom