Pripravte si sviečkovú s kuracím mäsom. Nielenže je odľahčenejšou formou, je tiež rýchlejšia na prípravu.
Ingrediencie
- 3-4 kuracie prsia
- 2ks mrkvy
- 1/2 buľvy zeleru
- 1ks väčšia cibuľa
- 1ks petržlenu
- 500ml kuracieho vývaru (bujón)
- 5 guličiek nového korenia
- 8 guličiek celého korenia
- 3 bobkové listy
- 70g masla
- 1 téglik 12% smotany
- 1ks citróna
- Hladká múka na zahustenie
- Brusnice
Postup
- Cibuľu nakrájajte najemno. Zeleninu očistite a nakrájajte na hrubej vzorke.
- Na troche masla speňte cibuľu, potom pridajte nastrúhanú zeleninu a nechajte zľahnúť.
- Potom pridajte maslo, bobkový list a kuracie prsia vcelku, ktoré nechajte zbelieť z oboch strán.
- Ďalej zalejte vývarom, aby všetko bolo ponorené, pridajte guličkové korenie, prikryte pokrievkou a nechajte asi hodinu dusiť.
- Medzitým v smotane rozmiešajte múku (asi 3 lyžice).
- Po hodine dusenia vyberte mäso a všetko korenie vrátane bobkového listu.
- Zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom, potom prilejte smotanu s múkou a chvíľku povarte.
- Dochuťte citrónom, cukrom alebo napríklad horčicou podľa chuti.
- Podávajte s knedľou a brusnicovou omáčkou.