Mrkvová torta je sám o sebe už vcelku zdravý dezert. Prečo si ho ale neurobiť ešte viac fit? Namiesto tvarohu použijete jogurt a namiesto kravského mlieka práve mandľové.
Ingrediencie na tortu
- 1,5 hrnčeka špaldovej múky
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/4 lyžičky mletého zázvoru
- Štipka soli
- Štipka mletého klinčeka
- 1/4 hrnčeka kokosového oleja
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3/4 hrnčeka javorového sirupu
- 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
- 1/3 hrnčeka nesladeného mandľového mlieka
- 3 nastrúhané mrkvy
- 1/2 hrnčeka hrozienok
Ingrediencie na polevu
- 1,5 hrnčeka gréckeho jogurtu
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ° C a vytrite pekáč kokosovým olejom.
- V mise zmiešajte múku, sódu, škoricu, muškátový oriešok, zázvor, mletý klinček a odložte bokom.
- V ďalšej mise rozšľahajte vajcia, kokosový olej, vanilkový extrakt, čistý javorový sirup, grécky jogurt a mandľové mlieko.
- Mokré suroviny pridajte do misy so suchými a poriadne premiešajte.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu, hrozienka a cestom vylejte pripravený pekáč.
- Pečte 20-25 minút, kým nevyjde čistá špajľa.
- Pred rozotrením polevy nechajte tortu úplne vychladnúť na izbovú teplotu.
- Polevu pripravte tak, že zmiešate grécky jogurt, javorový sirup a vanilkový extrakt. Potom polevu naneste na vychladený koláč.
- Pred krájaním a podávaním nechajte polevu stuhnúť 1-2 hodiny.