Zdravá mrkvová torta s jogurtom

Zdravá mrkvová torta s jogurtom

Mrkvová torta je sám o sebe už vcelku zdravý dezert. Prečo si ho ale neurobiť ešte viac fit? Namiesto tvarohu použijete jogurt a namiesto kravského mlieka práve mandľové.

Ingrediencie na tortu

  • 1,5 hrnčeka špaldovej múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • Štipka soli
  • Štipka mletého klinčeka
  • 1/4 hrnčeka kokosového oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnčeka javorového sirupu
  • 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
  • 1/3 hrnčeka nesladeného mandľového mlieka
  • 3 nastrúhané mrkvy
  • 1/2 hrnčeka hrozienok

Ingrediencie na polevu

  • 1,5 hrnčeka gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 ° C a vytrite pekáč kokosovým olejom.
  • V mise zmiešajte múku, sódu, škoricu, muškátový oriešok, zázvor, mletý klinček a odložte bokom.
  • V ďalšej mise rozšľahajte vajcia, kokosový olej, vanilkový extrakt, čistý javorový sirup, grécky jogurt a mandľové mlieko.
  • Mokré suroviny pridajte do misy so suchými a poriadne premiešajte.
  • Pridajte nastrúhanú mrkvu, hrozienka a cestom vylejte pripravený pekáč.
  • Pečte 20-25 minút, kým nevyjde čistá špajľa.
  • Pred rozotrením polevy nechajte tortu úplne vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Polevu pripravte tak, že zmiešate grécky jogurt, javorový sirup a vanilkový extrakt. Potom polevu naneste na vychladený koláč.
  • Pred krájaním a podávaním nechajte polevu stuhnúť 1-2 hodiny.
jogurtovo-mrkvová torta
Zdroj: fitmittenkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.