Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Nakoniec si môžete pripraviť mrkvovú tortu s tvarohom, ktorý určite poteší nielen detské chuťové poháriky!

Ingrediencie na tortu

  • ¾ hrnčeka rastlinného oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 1 hrnček hnedého/trstinového cukru
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky perníkového korenia
  • Štipka mletého klinčeka
  • 3 nastrúhané mrkvy
  • ¾ hrnčeka namletých orechov alebo hrozienok

Ingrediencie na polevu

  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • 50g masla izbovej teploty
  • 3 hrnčeky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Mleté orechy na posyp

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180 ° C a tortovú formu vymažte maslom a vysypte múkou.
  • Vo veľkej miske vyšľahajte olej, vajcia, hnedý cukor, kryštálový cukor a vanilku.
  • V samostatnej miske preosejte múku, prášok do pečiva, škoricu, sódu, soľ, perníkové korenie a klinčeky.
  • Vmiešajte nastrúhanú mrkvu, aby sa pokryla múkou (to pomôže extrahovať čo najviac farby).
  • Sypkú zmes pridajte do mokrej zmesi a riadne zmiešajte. Potom pridajte kúsky orechov alebo hrozienka.
  • Cesto nalejte do formy a pečte po dobu 25 až 30 minút. Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
  • Na polevu vyšľahajte tvaroh a maslo do hladka, pridajte polovicu práškového cukru, vanilkovú a citrónovú šťavu a potom zašľahajte zvyšný práškový cukor.
  • Vychladnutú tortu vodorovne rozrežte v polovici. Na vrch jednej polovice naneste dostatočné množstvo krému a to isté na vrch druhej a po stranách.
  • Tortu nakoniec posypete orechmi a podávajte.
Torta z mrkvy s tvarohom
Zdroj: jessicaerinjarrell.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.