Nakoniec si môžete pripraviť mrkvovú tortu s tvarohom, ktorý určite poteší nielen detské chuťové poháriky!
Ingrediencie na tortu
- ¾ hrnčeka rastlinného oleja
- 3 veľké vajcia
- 1 hrnček hnedého/trstinového cukru
- ½ hrnčeka kryštálového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- ½ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky perníkového korenia
- Štipka mletého klinčeka
- 3 nastrúhané mrkvy
- ¾ hrnčeka namletých orechov alebo hrozienok
Ingrediencie na polevu
- 1 vanička plnotučného tvarohu
- 50g masla izbovej teploty
- 3 hrnčeky práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- Mleté orechy na posyp
Postup
- Predhrejte si rúru na 180 ° C a tortovú formu vymažte maslom a vysypte múkou.
- Vo veľkej miske vyšľahajte olej, vajcia, hnedý cukor, kryštálový cukor a vanilku.
- V samostatnej miske preosejte múku, prášok do pečiva, škoricu, sódu, soľ, perníkové korenie a klinčeky.
- Vmiešajte nastrúhanú mrkvu, aby sa pokryla múkou (to pomôže extrahovať čo najviac farby).
- Sypkú zmes pridajte do mokrej zmesi a riadne zmiešajte. Potom pridajte kúsky orechov alebo hrozienka.
- Cesto nalejte do formy a pečte po dobu 25 až 30 minút. Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
- Na polevu vyšľahajte tvaroh a maslo do hladka, pridajte polovicu práškového cukru, vanilkovú a citrónovú šťavu a potom zašľahajte zvyšný práškový cukor.
- Vychladnutú tortu vodorovne rozrežte v polovici. Na vrch jednej polovice naneste dostatočné množstvo krému a to isté na vrch druhej a po stranách.
- Tortu nakoniec posypete orechmi a podávajte.