Nechce sa vám príliš do kváskového chleba? Skúste si urobiť tento celozrnný bochník, ktorý nemá taký zložitý postup.
INGREDIENCIA
- 1 a ½ lyžičky sušeného droždia
- 2 hrnčeky teplej vody
- 1 a ½ lyžičky soli
- 1 a ½ lyžičky rasce
- 1 a ½ hrnčeka celozrnnej ražnej múky
- 3 hrnčeky hladkej pšeničnej múky
- ¼ lyžice kukuričného škrobu
- ¼ hrnčeka vody
POSTUP
- Droždie si zmiešame s dvoma hrnčekmi teplej vody a pridáme soľ.
- Následne pridáme rascu, múky a poriadne vyhnite cesto.
- Necháme ho v mise kysnúť zakryté utierkou približne hodinu.
- Potom vezmeme vykysnutý bochník a naťahujeme ho od stredu smerom dole.
- Potom ho necháme opäť kysnúť 40 minút na pomúčenej doske.
- Predhrejeme si rúru 230 ° C aj s plechom, na ktorom budeme chlieb piecť.
- Štvrť hrnčeka vody si zmiešame so škrobom a dáme na 45 sekúnd do mikrovlnky.
- Touto zmesou chlieb potrieme.
- Po zahriatí rúry vkladáme chlieb a pečieme asi pol hodiny.