Domáci ražný chlieb z kvasníc

Domáci ražný chlieb z kvasníc

Nechce sa vám príliš do kváskového chleba? Skúste si urobiť tento celozrnný bochník, ktorý nemá taký zložitý postup.

INGREDIENCIA

  • 1 a ½ lyžičky sušeného droždia
  • 2 hrnčeky teplej vody
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžičky rasce
  • 1 a ½ hrnčeka celozrnnej ražnej múky
  • 3 hrnčeky hladkej pšeničnej múky
  • ¼ lyžice kukuričného škrobu
  • ¼ hrnčeka vody

POSTUP

  • Droždie si zmiešame s dvoma hrnčekmi teplej vody a pridáme soľ.
  • Následne pridáme rascu, múky a poriadne vyhnite cesto.
  • Necháme ho v mise kysnúť zakryté utierkou približne hodinu.
  • Potom vezmeme vykysnutý bochník a naťahujeme ho od stredu smerom dole.
  • Potom ho necháme opäť kysnúť 40 minút na pomúčenej doske.
  • Predhrejeme si rúru 230 ° C aj s plechom, na ktorom budeme chlieb piecť.
  • Štvrť hrnčeka vody si zmiešame so škrobom a dáme na 45 sekúnd do mikrovlnky.
  • Touto zmesou chlieb potrieme.
  • Po zahriatí rúry vkladáme chlieb a pečieme asi pol hodiny.
Chlieb podomácky z ražnej múky.
carolinescooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.