Tmavý chleba z rúry

Tmavý chleba z rúry

Recept na domáci chlieb z rúry si budú pochvaľovať predovšetkým tí, ktorí milujú mrkvu. Je úplne ideálnym raňajkovým chlebom. Stačí dodať maslo, marmeládu a úžas je na svete.

INGREDIENCIA

  • 8 g sušeného droždia
  • 1 a ⅓ hrnčeka vlažnej vody
  • 1 lyžička hnedého cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžičky instantnej kávy
  • ¼ hrnčeka melasy
  • 3 lyžičky rasce
  • 3 lyžice masla
  • 2 lyžičky soli
  • 150 g mrkvy
  • 1 a ⅓ hrnčeka tmavej ražnej múky
  • 3 a ¼ hrnčeka hladkej pšeničnej múky
  • 2 lyžice mlieka

POSTUP

  • Do misy si dáme múky, soľ, kakao, cukor, kávu, melasu a droždie zmiešané s vodou.
  • Pridáme tiež rascu, rozpustené maslo a nastrúhanú mrkvu.
  • Vypracujeme cesto, dáme si záležať, miesime aspoň 5 minút.
  • Potom ho necháme kysnúť v mise zakrytej utierkou na teplom mieste hodinu a pol.
  • Potom ho stlačíme, aby z neho vyšiel vzduch a necháme opäť kysnúť hodinu a pol na pomúčenej doske.
  • Rúru si predhrejeme na 220 ° C aj s plechom.
  • Bochník si uprostred narežeme a potrieme mliekom.
  • Dáme piecť na 30 minút.
Recept na domáci chlieb s mrkvou.
mysecondbreakfast.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.