Nič jednoduchšieho už nie je. Chleba, ktorý je nadýchaný a vláčny, a napriek tomu mu nemusíme venovať toľko starostlivosti.
INGREDIENCIA
- 3 hrnčeky hladkej alebo chlebovej múky (môže byť 50:50)
- 2 lyžičky sušeného droždia
- 2 lyžičky soli
- 375 ml teplej vody
POSTUP
- V mise si zmiešame múku s droždím a soľou.
- Pridáme vodu a pomocou varešky vypracujeme lepivejšie cesto.
- Necháme kysnúť prikryté na teplom mieste 2-3 hodiny.
- Pol hodiny pred pečením si zahrejeme rúru s hrncom na 230 °C.
- Potom si cesto dáme na pomúčenú dosku a pomocou stierky ho skladáme tak, aby sme z neho vytvorili bochník a zredukovali vzduchové bubliny.
- Premiestnime ho na kus papiera na pečenie.
- Vložíme do vyhriateho hrnca
- Pečieme 30 minút prikryté pokrievkou alebo alobalom.
- Potom dáme pokrievku či alobal dole a dopekáme ešte 12 minút.