Jednoduchý chleba bez miesenia

Jednoduchý chleba bez miesenia

Nič jednoduchšieho už nie je. Chleba, ktorý je nadýchaný a vláčny, a napriek tomu mu nemusíme venovať toľko starostlivosti.

INGREDIENCIA

  • 3 hrnčeky hladkej alebo chlebovej múky (môže byť 50:50)
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • 2 lyžičky soli
  • 375 ml teplej vody

POSTUP

  • V mise si zmiešame múku s droždím a soľou.
  • Pridáme vodu a pomocou varešky vypracujeme lepivejšie cesto.
  • Necháme kysnúť prikryté na teplom mieste 2-3 hodiny.
  • Pol hodiny pred pečením si zahrejeme rúru s hrncom na 230 °C.
  • Potom si cesto dáme na pomúčenú dosku a pomocou stierky ho skladáme tak, aby sme z neho vytvorili bochník a zredukovali vzduchové bubliny.
  • Premiestnime ho na kus papiera na pečenie.
  • Vložíme do vyhriateho hrnca
  • Pečieme 30 minút prikryté pokrievkou alebo alobalom.
  • Potom dáme pokrievku či alobal dole a dopekáme ešte 12 minút.
Chrumkavý nehnetený chlieb z kvasníc.
thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.