Domáci chlieb nie je vždy náročný. Stačí, keď máte dobrý recept, ktorý vám padne ako uliaty.
INGREDIENCIA na dva toasty
- 2 a ¼ lyžičky sušeného droždia
- 1 a ½ hrnčeka vlažného mlieka
- ⅓ hrnčeka cukru
- 1 lyžička soli
- 3 lyžice masla
- 2 vajcia
- 5 až 6 hrnčekov hladkej múky
POSTUP
- Do misy si dáme vlažné mlieko a sušené droždie a zmiešame.
- Pridáme vajcia, cukor, soľ, rozpustené maslo, múku a spracujeme pomocou kuchynského robota.
- Hniteme asi 10 minút na nízku rýchlosť.
- Potom cesto premiestnime do maslom vymastenej misy.
- Cesto opäť otočíme hore nohami, aby bolo celé potreté maslom.
- Necháme kysnúť asi 2 hodiny.
- Potom ho prehnite, vytlačíme vzduch, rozdelíme na dva rovnaké diely a každý bochník dáme do formy na biskupský chlebíček.
- Opäť potrieme maslom a necháme kysnúť asi 45 minút.
- Rúru si predhrejeme na 200 ° C a pečieme 10 minút, potom znížime teplotu na 180 ° C a dopekáme ešte 20-30 minút.