Vyprážaný variant patizónu možno tiež vykonať v podobe placiek.
INGREDIENCIA
- 1 veľké vajcia
- ⅔ najemno nasekané šalotky
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
- 2 hrnčeky nastrúhaného patizónu
- ½ hrnčeka najemno nastrúhaného parmezánu
- 1 lyžica olivového oleja
POSTUP
- Z patizónu si vytlačíme prebytočnú šťavu.
- Do misy si dáme vajcia zmiešané so soľou, korením, petržlenovou vňaťou a šalotkou.
- Pridáme vylisovaný patizón, parmezán az cesta následne tvoríme placky, ktoré vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany 3-4 minúty.
- Potom ich všetky premiestnime do rúry a dopečieme pri 200 ° C ešte 10 minút.