Vyprážaný patizón s parmezánom

Vyprážaný patizón s parmezánom

Vyprážaný variant patizónu možno tiež vykonať v podobe placiek.

INGREDIENCIA

  • 1 veľké vajcia
  • ⅔ najemno nasekané šalotky
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • 2 hrnčeky nastrúhaného patizónu
  • ½ hrnčeka najemno nastrúhaného parmezánu
  • 1 lyžica olivového oleja

POSTUP

  • Z patizónu si vytlačíme prebytočnú šťavu.
  • Do misy si dáme vajcia zmiešané so soľou, korením, petržlenovou vňaťou a šalotkou.
  • Pridáme vylisovaný patizón, parmezán az cesta následne tvoríme placky, ktoré vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany 3-4 minúty.
  • Potom ich všetky premiestnime do rúry a dopečieme pri 200 ° C ešte 10 minút.
Recept na placky z tekvice s parmezánom.
onceuponachef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.