Zapečený patizón

Zapečený patizón

Zdravá a diétna večera, ktorá zasýti aj poteší. Už ste niekedy ochutnali plnený patizón?

INGREDIENCIA pre 2 osoby

  • 1 patizón
  • 1/2 cibule
  • 2 paradajky
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • 300 g mletého mäsa
  • 100 g strúhaného syra
  • soľ
  • korenie
  • provensálske bylinky
  • repkový olej

POSTUP

  1. Patison nelúpeme, iba odkrojíme vršok a vydlabeme.
  2. Vydlabanú dužinu si uschováme.
  3. Rozohrejeme rúru na 180 °C.
  4. V panvici rozpálime olej.
  5. Cibuľku orestujeme dozlatista.
  6. Pridáme cesnak, mäso, dužinu a pokrájané paradajky.
  7. Restujeme ďalších 5 minút.
  8. Osolíme. Okoreníme. Posypeme provensálskymi bylinkami.
  9. Náplň vložíme do patizónu.
  10. Pečieme približne 25 minút.
  11. Posypeme syrom a pečieme ďalších 5 minút.
  12. Podávame s uvarenými zemiakmi.
Hotový chutný recept na plnený patizón.
contryliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.