Zdravá a diétna večera, ktorá zasýti aj poteší. Už ste niekedy ochutnali plnený patizón?
INGREDIENCIA pre 2 osoby
- 1 patizón
- 1/2 cibule
- 2 paradajky
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- 300 g mletého mäsa
- 100 g strúhaného syra
- soľ
- korenie
- provensálske bylinky
- repkový olej
POSTUP
- Patison nelúpeme, iba odkrojíme vršok a vydlabeme.
- Vydlabanú dužinu si uschováme.
- Rozohrejeme rúru na 180 °C.
- V panvici rozpálime olej.
- Cibuľku orestujeme dozlatista.
- Pridáme cesnak, mäso, dužinu a pokrájané paradajky.
- Restujeme ďalších 5 minút.
- Osolíme. Okoreníme. Posypeme provensálskymi bylinkami.
- Náplň vložíme do patizónu.
- Pečieme približne 25 minút.
- Posypeme syrom a pečieme ďalších 5 minút.
- Podávame s uvarenými zemiakmi.