Nakladaný patizón

Nakladaný patizón

Naložte si patizón a užívajte si lahodnú chuť po celý rok.

INGREDIENCIA na 3 poháre

  • 1/2 patizónu
  • 2 cibuľa
  • 3 guličky čierneho korenia
  • 3 guličky nového korenia
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lyžičky horčičného semienka
  • 1 l vody
  • 100 g cukru krupica
  • 300 ml octu
  • 30 g soli

POSTUP

  1. Patison ošúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Zvarením vody s cukrom, octom a soľou pripravíme nálev.
  3. Na dno každého pohára dáme korenie, cibuľu a naplníme patizónom.
  4. Zalejeme horúcim nálevom.
  5. Zavárame 30 minút pri teplote 90 °C.
Vynikajúci recept na nakladaný patizón.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.