Recept na studenú polievku Gazpacho

Recept na studenú polievku Gazpacho

Pravidelná spotreba paradajok pomáha predchádzať vzniku rakoviny. Pre túto a množstvo ďalších pozitívnych účinkov na zdravie vám odporúčame vyskúšať, snáď najznámejšiu, španielsku studenú polievku.

Pokiaľ nie ste fanúšikom ostrých chutí, nepoužívajte jalapeño papričku.

Ingrediencie

  • 4 veľké čerstvé paradajky
  • pár cherry paradajok
  • 1 vykôstkovaná jalapeno paprička
  • ½ šalátové uhorky
  • ½ červenej papriky
  • 1 šalotka alebo menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 menšia limetka
  • štipka oregana
  • soľ a mleté korenie

Postup

  • Sparené a vykôstkované paradajky vložte do misy spoločne s najemno nakrájanou uhorkou, paprikou, cibuľou, jalapeno a cesnakom.
  • Do mixéra vložte cherry paradajky, olivový olej, ocot a vyžmýkajte limetku. Mixujte do hladka.
  • Hladkú zmes, cez sitko, vložte do zmesi paradajok a uhoriek a poriadne premiešajte.
  • Tretinu odoberte a opäť mixujte do hladka.
  • Zmesi spojte dohromady a poriadne premiešajte.
  • Do hotovej zmesi pridajte oregano a dochuťte soľou a korením.
  • Polievku nechajte aspoň dve hodiny v chladničke vychladiť.
  • Studená paradajková polievka Gazpacho je chutná samostatne. Môžete ju ale oživiť pridaním krehkých a chrumkavých krutónov .
Polievka Gazpacho s opečenými krutónmi a bylinkami.
zdroj: gimmesomeoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.