Studená feniklová polievka

Studená feniklová polievka

Feniklová polievka sa väčšinou podáva teplá. Prečo ale nevyskúšať novú studenú alternatívu, po ktorej sa len zapráši? Pusťte sa do toho!

Ingrediencie

  • 2 lyžice citrónového olivového oleja
  • 500 g feniklu
  • soľ
  • 3 šálky vody
  • ¼ šálky plus 2 lyžice čerstvej grapefruitovej šťavy
  • 1 štipka cukru

Postup

  • V hrnci rozohrejte citrónový olej.
  • Pridajte na kocky nakrájaný fenikel a štipku soli.
  • Všetko, za stáleho miešania, smažte asi 10 minút, kým fenikel nezmäkne.
  • Prilejte vodu a priveďte do varu. Hrniec prikryte pokrievkou a duste na miernom plameni, kým nie je fenikel jemný. Potrvá to asi 20 minút.
  • Zmäknutú zmes rozmixujte pomocou ponorného mixéra a následne ju nechajte chladiť (min 1 hodinu).
  • Do polievky primiešajte grapefruitovú šťavu, pridajte cukor a dochuťte soľou.
  • Polievku podávajte v miskách a ozdobte ju trochou olivového oleja s príchuťou citróna a umytými a nasekanými lístkami feniklu.
Feniklová polievka v bielej miske, zdobená kôprom a olivovým olejom.
zdroj: foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.