Feniklová polievka sa väčšinou podáva teplá. Prečo ale nevyskúšať novú studenú alternatívu, po ktorej sa len zapráši? Pusťte sa do toho!
Ingrediencie
- 2 lyžice citrónového olivového oleja
- 500 g feniklu
- soľ
- 3 šálky vody
- ¼ šálky plus 2 lyžice čerstvej grapefruitovej šťavy
- 1 štipka cukru
Postup
- V hrnci rozohrejte citrónový olej.
- Pridajte na kocky nakrájaný fenikel a štipku soli.
- Všetko, za stáleho miešania, smažte asi 10 minút, kým fenikel nezmäkne.
- Prilejte vodu a priveďte do varu. Hrniec prikryte pokrievkou a duste na miernom plameni, kým nie je fenikel jemný. Potrvá to asi 20 minút.
- Zmäknutú zmes rozmixujte pomocou ponorného mixéra a následne ju nechajte chladiť (min 1 hodinu).
- Do polievky primiešajte grapefruitovú šťavu, pridajte cukor a dochuťte soľou.
- Polievku podávajte v miskách a ozdobte ju trochou olivového oleja s príchuťou citróna a umytými a nasekanými lístkami feniklu.