Zemlbába z vianočky

Zemlbába z vianočky

Zostala vám už nie príliš čerstvá vianočka a vy neviete, čo si s ňou počať? Vyskúšajte si z nej vytvoriť jedlý recept na žemľovku z vianočky s jablkami a škoricou.

INGREDIENCIA:

  • 3 vajcia
  • 1 vianočka
  • 70 g cukru
  • 3 stredné jablká
  • škorica
  • citrón
  • maslo
  • 500 ml mlieka
  • cukor múčka na posyp

POSTUP

  • Vytvoríme si zmes z vajec, mlieka, cukru, trochy citrónovej šťavy a kôry.
  • Vianočku si nakrájame na plátky, rozprestrieme plech vymastený maslom a pokvapkáme zmesou z mlieka a vajec (polovicu nakrájané vianočky si rozprestrieme bokom a tiež pokvapkáme).
  • Jablká si olúpeme, nakrájame na tenké plátky, pocukrujeme a posypeme škoricou.
  • Na prvú vrstvu vianočky naukladáme jablká a na ne potom dáme druhú vrstvu vianočky.
  • Pokiaľ nám zostala nejaká zmes mlieka a vajec, pokropíme na záver celú žemľovku.
  • Dáme ju piecť na 180 ° C na 25 minút dozlatista.
  • Nakoniec posypeme cukrom múčkou.
Jablková zemľbába s vianočkou.
hairybikers.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.