Zostala vám už nie príliš čerstvá vianočka a vy neviete, čo si s ňou počať? Vyskúšajte si z nej vytvoriť jedlý recept na žemľovku z vianočky s jablkami a škoricou.
INGREDIENCIA:
- 3 vajcia
- 1 vianočka
- 70 g cukru
- 3 stredné jablká
- škorica
- citrón
- maslo
- 500 ml mlieka
- cukor múčka na posyp
POSTUP
- Vytvoríme si zmes z vajec, mlieka, cukru, trochy citrónovej šťavy a kôry.
- Vianočku si nakrájame na plátky, rozprestrieme plech vymastený maslom a pokvapkáme zmesou z mlieka a vajec (polovicu nakrájané vianočky si rozprestrieme bokom a tiež pokvapkáme).
- Jablká si olúpeme, nakrájame na tenké plátky, pocukrujeme a posypeme škoricou.
- Na prvú vrstvu vianočky naukladáme jablká a na ne potom dáme druhú vrstvu vianočky.
- Pokiaľ nám zostala nejaká zmes mlieka a vajec, pokropíme na záver celú žemľovku.
- Dáme ju piecť na 180 ° C na 25 minút dozlatista.
- Nakoniec posypeme cukrom múčkou.