Staročeský medovník na plech

Staročeský medovník na plech

Ak máte radi, vy a vaši blízki medové torty, skúste niekedy urobiť radosť svojej rodine a upečte niekomu tortu k narodeninám. Tento originálny recept na medovník zaručene poteší.

INGREDIENCIA:

Cesto:

  • 275 g hladkej múky
  • 75 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica medu
  • 25 g masla
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 2 a ½ lyžice mlieka

Na krém:

  • 125 g zmäknutého masla
  • ½ plechovky salka
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor

Na ozdobu:

  • 30 g vlašských orechov

POSTUP:

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s cukrom, vajcom, sódou, medom a mliekom.
  • Všetko dôkladne premiešame a nalejeme do misy s múkou.
  • Vytvoríme tuhšie cesto, ktoré rozdelíme na 5 rovnakých kusov.
  • Z každého kúska vyvaľkáme plát, ktorý dáme piecť na zhruba 7 minút pri 175 °C.
  • Pláty potom upravíme do požadovaného tvaru a odrezky si necháme na záverečnú ozdobu.
  • Zatiaľ čo budú pláty chladnúť, pripravíme si krém.
  • Salko zmiešame so zmäknutým maslom.
  • Druhý krém si vytvoríme zmiešaním smotany a cukru.
  • Na vychladnuté pláty nanášame náplne. Prvá zo salka, potom smotanovú.
  • Nakoniec ho potrieme krémom zo všetkých strán a posypeme odrezkami rozmixované s orechmi.
  • Dáme vychladiť na noc do chladničky.
Medovníkový rez na oloch.
mastercook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.