Tiež tak milujete tortu medovník plný lahodného medu? Teraz si ho môžete dopriať v podobe malých guličiek, ktoré skvele zapadnú medzi vaše obľúbené druhy vianočných cukroviniek.
INGREDIENCIA:
Cesto :
- 1 vajce
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 2 lyžice medu
- 30 g rozpusteného masla
- 100 g cukru múčky
Krém :
- 125 g zmäknutého masla
- ½ plechovky karamelového Salka
- 25 g vlašských orechov
POSTUP:
- Maslo si zmiešame s medom, pridáme cukor a rozmiešame.
- Potom pridáme múku zmiešanú s jedlou sódou.
- Vytvarujeme pevné cesto, ktoré potom vyvaľkáme na tenkú placku.
- Dáme ju piecť do rúry predhriatej na 180 ° C na 10 minút.
- Necháme vychladnúť, a potom korpus rozdrvíme, namelieme alebo rozmixujeme.
- Pol hrsti omrviniek si dáme bokom a zmiešame ich s namletými orechmi.
- Zmäknuté maslo si zmiešame so Salkom a do krému pridáme drobčeky bez orechov.
- Vytvarujeme hmotu, zabalíme do potravinovej fólie a dáme vychladnúť.
- Z vychladnutej hmoty tvarujeme guličky, ktoré potom obaľujeme v drobence s orechmi.