Kto by nemal rád jednoduché a rýchle pečenie? Navyše, keď výsledok ešte vyzerá skvele.
INGREDIENCIA:
- 4 vajcia (4 bielky + 3 žĺtky)
- 100 g práškového cukru
- 2 lyžice medu
- 120 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička perníkového korenia
Na krém :
- 1 maslo
- 1 karamelové salko
- 300 ml mlieka
- 1 karamelový pudingový prášok
POSTUP:
- Na roládu vyšľaháme z bielkov pevný sneh.
- Do snehu postupne zašľaháme žĺtky, cukor a med, nakoniec len zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a korením.
- Cesto rozotrieme na papier na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180 ° C a pečieme asi 10 minút.
- Upečený plát ešte teplý zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Pripravíme krém z mlieka, pudingového prášku.
- Uvaríme puding a necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme do peny, postupne do masla zašľaháme vychladený puding a karamelové salko.
- Upečený plát potrieme krémom a zrolujeme do rolády.