Kremeša z lístkového cesta

Kremeša z lístkového cesta

Dnes už klasický múčnik z lístkového cesta. Na pohľad sa môže zdať zložitý, ale v tomto recepte zistíte, že to tak nie je. A výsledok rozhodne stojí za to.

INGREDIENCIA

  • 500 g lístkového cesta
  • 500 ml vody,
  • 1 a pol vrecka vanilkového pudingu
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 200 ml šľahačky
  • 1 lyžica práškového cukru

POSTUP

  1. Listové cesto rozvaľkajte na placku takú veľkú, aký veľký je plech, na ktorom ju potom budete piecť.
  2. Pečte pri teplote 180 stupňov Celzia asi 10 minút.
  3. Upečený listový plát rozkrojte na polovicu.
  4. Jednu polovicu rozkrájajte ešte na ďalšie porcie podľa toho, koľko ich chcete mať
  5. V 200 ml vody rozmiešajte oba pudingové prášky
  6. Zvyšok vody priveďte do varu, prilejte puinkovú zmes, močový aj vanilkový cukor a dobre premiešajte.
  7. Za stáleho miešania varte 2 minúty, potom odstavte z platne
  8. Z troch bielkov ušľahajte tuhý sneh a vmiešajte ho do horúceho pudingu
  9. Túto zmes rovnomerne namažte na nepokrájanú časť lístkového cesta a nechajte vychladnúť
  10. Ušľahajte šľahačku a pridajte do nej lyžicu práškového cukru (lepšie vďaka tomu stuhne)
  11. Ušľahanú šľahačku namažte na vychladnutý krém a povrch položte nakrájanými štvorcami druhej polovice cesta (keby nebolo vopred pokrájané, pri krájaní by sa drolilo)
  12. Povrch môžete ozdobiť čokoládovou polevou.
Recept z lístkového cesta na kremeše
Zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.