Dnes už klasický múčnik z lístkového cesta. Na pohľad sa môže zdať zložitý, ale v tomto recepte zistíte, že to tak nie je. A výsledok rozhodne stojí za to.
INGREDIENCIA
- 500 g lístkového cesta
- 500 ml vody,
- 1 a pol vrecka vanilkového pudingu
- 120 g práškového cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 3 vajcia
- 200 ml šľahačky
- 1 lyžica práškového cukru
POSTUP
- Listové cesto rozvaľkajte na placku takú veľkú, aký veľký je plech, na ktorom ju potom budete piecť.
- Pečte pri teplote 180 stupňov Celzia asi 10 minút.
- Upečený listový plát rozkrojte na polovicu.
- Jednu polovicu rozkrájajte ešte na ďalšie porcie podľa toho, koľko ich chcete mať
- V 200 ml vody rozmiešajte oba pudingové prášky
- Zvyšok vody priveďte do varu, prilejte puinkovú zmes, močový aj vanilkový cukor a dobre premiešajte.
- Za stáleho miešania varte 2 minúty, potom odstavte z platne
- Z troch bielkov ušľahajte tuhý sneh a vmiešajte ho do horúceho pudingu
- Túto zmes rovnomerne namažte na nepokrájanú časť lístkového cesta a nechajte vychladnúť
- Ušľahajte šľahačku a pridajte do nej lyžicu práškového cukru (lepšie vďaka tomu stuhne)
- Ušľahanú šľahačku namažte na vychladnutý krém a povrch položte nakrájanými štvorcami druhej polovice cesta (keby nebolo vopred pokrájané, pri krájaní by sa drolilo)
- Povrch môžete ozdobiť čokoládovou polevou.