Luxusný koláč, ktorým jednoducho ohromíte. Vyskúšajte recept z lístkového cesta, ktorý si zamiluje celá rodina.
INGREDIENCIA
- lístkové cesto – viď. základný recept
- 500 g zrelých jahôd
- 250 g mascarpone
- 4 lyžice kyslej smotany
- 4 lyžice práškového cukru (alebo jednoducho podľa chuti, menej
- alebo viac)
- lyžička nastrúhanej citrónovej kôry (nemusí byť)
- 2 lyžice plátkových mandlí, nasucho opražených na panvici
POSTUP
- Rúru zohrejte na 180 °C.
- Koláčovú formu vyložte papierom na pečenie. Naň rozložte rozvaľkané lístkové cesto
- Prebytočné cesto, ktoré prepadá cez okraje odstrihnite nožnicami
- Dno aj boky zľahka prepichajte vidličkou a upečte dozlatista, cca 20 minút
- V miske zmiešajte mascarpone so smotanou, citrónovou kôrou a cukrom
- Zmes namažte na vychladnutý korpus
- Jahody očistite a pokrájajte na plátky
- Rovnomerne naneste na krém
- Zasypte praženými mandľami a pocukrujte
- Nechajte minimálne hodinu odležať v chladničke