Koláč z lístkového cesta s jahodami

Koláč z lístkového cesta s jahodami

Luxusný koláč, ktorým jednoducho ohromíte. Vyskúšajte recept z lístkového cesta, ktorý si zamiluje celá rodina.

INGREDIENCIA

  • lístkové cesto – viď. základný recept
  • 500 g zrelých jahôd
  • 250 g mascarpone
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 4 lyžice práškového cukru (alebo jednoducho podľa chuti, menej
  • alebo viac)
  • lyžička nastrúhanej citrónovej kôry (nemusí byť)
  • 2 lyžice plátkových mandlí, nasucho opražených na panvici

POSTUP

  1. Rúru zohrejte na 180 °C.
  2. Koláčovú formu vyložte papierom na pečenie. Naň rozložte rozvaľkané lístkové cesto
  3. Prebytočné cesto, ktoré prepadá cez okraje odstrihnite nožnicami
  4. Dno aj boky zľahka prepichajte vidličkou a upečte dozlatista, cca 20 minút
  5. V miske zmiešajte mascarpone so smotanou, citrónovou kôrou a cukrom
  6. Zmes namažte na vychladnutý korpus
  7. Jahody očistite a pokrájajte na plátky
  8. Rovnomerne naneste na krém
  9. Zasypte praženými mandľami a pocukrujte
  10. Nechajte minimálne hodinu odležať v chladničke
jahodový koláč z lístkového cesta s mascarpone
Zdroj: pardonyourfrench.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.