Sú chutné a chrumkavé práve vďaka pridanej kyslej kapuste.
INGREDIENCIA:
- 300 g zemiakov
- 150 g kyslej kapusty
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g polohrubej múky
- soľ
- korenie
- olej na vyprážanie alebo masť
- majorán
POSTUP:
- Zemiaky si nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Kapustu si scedíme a nakrájame nadrobno.
- Pridáme k zemiakom spolu so soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, vajcom a majoránom.
- Nakoniec zahustíme múkou.
- Pokiaľ bude cesto veľmi husté, pridáme mlieko, ak tomu bude naopak, pridáme múku.
- Z cesta tvoríme hrudky, ktoré na rozpálenom oleji roztiahneme na placku.
- Vyprážame z oboch strán, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.