Zemiakové placky s kapustou

Zemiakové placky s kapustou

Sú chutné a chrumkavé práve vďaka pridanej kyslej kapuste.

INGREDIENCIA:

  • 300 g zemiakov
  • 150 g kyslej kapusty
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g polohrubej múky
  • soľ
  • korenie
  • olej na vyprážanie alebo masť
  • majorán

POSTUP:

  • Zemiaky si nastrúhame na hrubom strúhadle.
  • Kapustu si scedíme a nakrájame nadrobno.
  • Pridáme k zemiakom spolu so soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, vajcom a majoránom.
  • Nakoniec zahustíme múkou.
  • Pokiaľ bude cesto veľmi husté, pridáme mlieko, ak tomu bude naopak, pridáme múku.
  • Z cesta tvoríme hrudky, ktoré na rozpálenom oleji roztiahneme na placku.
  • Vyprážame z oboch strán, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
Vyprážané zemiakové placky s kapustou.
everydayfamilycooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.