Uvarené vajcia na hniličku v špenátovej polievke

Uvarené vajcia na hniličku v špenátovej polievke

Varené vajcia sú najšetrnejšou a najzdravšou úpravou. Vychutnajte si vitamínovú bombu.

INGREDIENCIA

  • 1 kg čerstvého alebo 300 g mrazeného listového špenátu
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • drvená rasca
  • 3 vajcia
  • 150 ml smotany na varenie
  • celozrnné krutónky

POSTUP

  1. Špenát dáme variť do takého množstva vody, aby bol akurát pod hladinou a zároveň neplával v príliš veľkom množstve vody.
  2. Špenát varíme asi 10 min.
  3. Medzi tým na panvici orestujeme dozlatista najemno nakrájanú cibuľu, ktorú potom pridáme do hrnca k špenátu.
  4. Potom si orestujeme krutóny na dozdobenie a uvaríme vajíčko na hniličku.
  5. Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme 4-5 minút.
  6. Polievku prelejeme do mixéra.
  7. Pridáme 1 strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a pridáme drvenú rascu.
  8. Pridáme smotanu a všetko mixujeme 3 minúty dohladka.
  9. Špenátovú polievku bez múky podávame s restovanými chrumkavými krutónmi, vajíčkom na hniličku.
Varené vajíčka na mäkko so špenátovou polievkou.
eggs.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.