Krémová šampiňónová polievka

Krémová šampiňónová polievka

Vôňu húb a čerstvých byliniek sa len tak niečo nevyrovná. Táto jemná polievka so šampiňónmi vás postaví na nohy aj v tých najchladnejších dňoch. Na tanieri navyše vyzerá skvostne!

Ingrediencie:

  • 600 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • vetvička čerstvej petržlenovej vňate
  • pár vetvičiek čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • 1,5 litra kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 75 ml smotany na varenie
  • 6 plátkov ciabatty
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Huby očistite a nakrájajte na jemné plátky.
  • Cibuľu, zeler a cesnak olúpte a tiež nakrájajte na jemné plátky.
  • Vo väčšom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu, zeler cesnak a nadrobno nakrájaný petržlen s vetvičkami tymiánu. Zakryte pokrievkou a na nízkom ohni duste domäkka.
  • Z pokrájaných šampiňónov oddeľte malú hrsť a dajte bokom, zvyšok prihoďte k zelenine a premiešajte.
  • Potom prilejte vývar a priveďte do varu. Varte po dobu 15 minút.
  • Polievku dochuťte soľou a korením. Akonáhle bude všetko mäkké, odstavte hrniec z tepla a rozmixujte zeleninu s hubami tyčovým mixérom
  • Po rozmixovaní prilejte smotanu a vráťte hrniec späť na ohrev, za stáleho miešania chvíľu povarte.
  • Medzitým na olivovom oleji orestujte zvyšné šampiňóny (stačí posoliť a ľahko okoreniť) a potom ľahko opečte aj plátkami ciabatty.
  • Polievku servírujte v miskách, posypte opečenými šampiňónmi, čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s opečenou ciabattou.
Krémová polievka so šampiňónmi
realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.