Hrachová polievka s mätou

Hrachová polievka s mätou

Tento svieži variant hrachovky je výborný ako v teplej, tak studenej úprave. Na jeseň zahreje av lete naopak osvieži. Navyše je hotová raz dva.

Ingrediencie:

  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 850 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 900 g hrášku z konzervy
  • 4 lyžice čerstvo nasekanej mäty (plus pár lístkov na ozdobu)
  • 1 lyžička cukru krupica
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 150 ml cmaru alebo kyslej smotany (plus trocha na ozdobu)
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Nakrájanú cibuľku, zemiaky a rozotrený cesnak zalejte vývarom a priveďte do varu. Varte, kým zemiaky nezmäknú.
  • Medzitým si pripravte hrášok na ozdobu. 3 lyžice hrášku dajte variť na 2-3 minúty, potom ich sceďte a nechajte odstáť v studenej vode.
  • Pridajte zvyšok hrášku do základu polievky a varte maximálne 5 minút, aby si hrášok zachoval svoju chuť.
  • Do polievky pridajte nakrájanú mätu, cukor a citrónovú či limetkovú šťavu.
  • Nakoniec pridajte cmar či kyslú smotanu a polievku rozmixujte do hladka.
  • Dochuťte soľou a korením a podávajte horúcu alebo nechajte vychladiť.
  • Na tanieri ozdobte polievku lístky mäty a pokvapkajte troškou cmaru alebo kyslou smotanou.
Krémová polievka s hráškom a mätou
.thetaste.ie

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.