Toto je kombinácia, ktorá sa nikdy neomrzí. Jemná hrachová polievka a chrumkavá slaninka navrch, to je záruka úspechu.
Ingrediencie:
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 3 plátky slaniny, nasekané
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 zeler
- 1 pór nakrájaný na plátky
- 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 500 g mrazeného hrášku
- 2 lyžice čerstvej mäty
- slanina na ozdobu
- soľ
- korenie
Postup:
- V hrnci na olivovom oleji opražte cibuľu, pór, slaninu a nadrobno nakrájaný zeler. Miešajte zhruba 5 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
- Do základu prilejte vývar a prisypte hrášok, priveďte do varu a na miernom ohni varte 15 minút.
- Potom odstavte z tepla a polievku rozmixujte dojemna. Vráťte na ohrev, dochuťte soľou a korením.
- Medzitým si osmažte slaninu nakrájanú na kúsky tak, aby bola chrumkavá.
- Hotovú polievku dajte do hlbokých tanierov či misiek, posypte chrumkavou slaninkou a mätovými lístkami.