Nechcete počas Vianoc porušiť tak starostlivo dodržiavanú diétu? Špaldová múka v lineckom pečivo môže vášmu svedomiu uľaviť.
INGREDIENCIA
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 100 g práškového cukru
- 150 g masla
- 1 žĺtok
- 1 lyžička medu
- vanilkový cukor
- citrónová kôra
POSTUP
- Spracujeme cesto podľa návodu v prvom recepte.
- Pokiaľ by sa nám cesto stále drolilo, môžeme pridať lyžicu mlieka či vody.
- Vhodná je dlhšia doba odpočinku v chladničke, ideálne cez noc.
- Cesto na vykrajovanie si pripravíme, ako sme zvyknutí a pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 ° C asi 8 minút, správny čas spoznáme zezlatnutím.