Chcete si dopriať luxusného zubáča? Recept je naozaj extravagantný.
INGREDIENCIA:
- 2 filety zubáča
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- bazalkový olej
Zeleninový balíček:
- 5 výhonkov zelenej špargle
- 5 strukov zelených fazuliek
- 5 strukov zeleného sladkého hrášku
- 2 baby karotky
- 1 tenký plátok cukety ukrojený pozdĺžne
Na pyré:
- 2 batáty
- 1 šalotka
- asi 1 cm čerstvého zázvoru
- vetvička koriandra
- 1 lyžica kokosového krému
- muškátový oriešok
- soľ
- ½ lyžičky limetkovej šťavy
POSTUP:
- Rybu si osolíme, okoreníme a necháme chvíľku odstáť.
- Rozohrejeme si olej a vyprážame rybu kožou dole 5 minút, neotáčame!
- Zelené fazuľky, špargľa, plátky mrkvy (nakrájané pozdĺžne) a hrášok a cuketu si dáme variť do vriacej osolenej vody na 3-4 minút, potom šokovo schladíme pomocou ľadu (zelenina si zachová svieži vzhľad).
- Batáty si dáme variť aj do hrnca s vriacou osolenou vodou, pridáme na polovicu prekrojenú šalotku, zázvor a koriander.
- Varíme do mäkka, potom všetko rozmixujeme, zjemníme kokosovým krémom, dochutíme šťavou z citróna a muškátovým orieškom.
- Rybu si dáme na plech vyložený papierom na pečenie kožou dole a dáme dopiecť na 5-7 minút do rúry predhriatej na 160 °C.
- Na plech si tiež pridáme uvarenú zeleninu zabalenú do balíčka cukety a spojené špajdľou.
- Hotovú rybu servírujeme s batátovým pyré, zväzkom zeleniny, ozdobíme cherry paradajkami a pokvapkáme bazalkovým olejom.