Síce sa nejedná o klasické vianočné pečivo s pudingom, avšak za skúšku určite stojí.
Ak chcete ostatných členov domácnosti prekvapiť niečím novým, tento koláč je ideálnou voľbou.
Pripraviť ho môžete večer pred Štedrým dňom.
INGREDIENCIA
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/2 hrnčeka studeného masla
- 1 a 1/2 hrnčeka nasekaných kešu orechov
- 1 balenie tvarohu
- 1/3 hrnčeka arašidového masla
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 smotany na šľahanie
- 2 a 2/3 hrnčeka studeného mlieka
- 1 vrecko vanilkového pudingu
- 1 vrecko čokoládového pudingu
- 1 čokoláda na varenie nasekaná na kúsky
POSTUP
- V miske rozmixujte múku s maslom, kým nevznikne zmes z hrubých omrviniek.
- Pridajte 1 hrnček kešu orieškov, niekoľkokrát cesto rozmixujte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Vzniknuté cesto dajte na menší vymastený plech a pečte ho na 180 ° C zhruba 25 minút. Potom cesto schlaďte na drôtenom stojane.
- V malej miske si zatiaľ zmiešajte tvaroh, arašidové maslo a cukor. Použite ručný mixér, aby ste docielili hladký a nadýchaný krém. Vyšľahajte si smotanu na šľahanie a jeden hrnček pridajte do krému.
- V ďalšej miske si rozšľahajte mlieko a oba pudingy. Potom do tejto zmesi zamiešajte jeden hrnček šľahačky.
- Potom dajte na upečený podklad vrstvu tvarohového krému, naň dajte pudingový krém a nahor zvyšnú šľahačku. Posypte nasekanou čokoládou a zvyšnými kešu orieškami.
- Dezert nechajte v chladničke aspoň hodinu stuhnúť.