Pudingový dezert s arašidovým maslom

Pudingový dezert s arašidovým maslom

Síce sa nejedná o klasické vianočné pečivo s pudingom, avšak za skúšku určite stojí.

Ak chcete ostatných členov domácnosti prekvapiť niečím novým, tento koláč je ideálnou voľbou.

Pripraviť ho môžete večer pred Štedrým dňom.

INGREDIENCIA

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka studeného masla
  • 1 a 1/2 hrnčeka nasekaných kešu orechov
  • 1 balenie tvarohu
  • 1/3 hrnčeka arašidového masla
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 a 2/3 hrnčeka studeného mlieka
  • 1 vrecko vanilkového pudingu
  • 1 vrecko čokoládového pudingu
  • 1 čokoláda na varenie nasekaná na kúsky

POSTUP

  1. V miske rozmixujte múku s maslom, kým nevznikne zmes z hrubých omrviniek.
  2. Pridajte 1 hrnček kešu orieškov, niekoľkokrát cesto rozmixujte, kým sa ingrediencie nespoja.
  3. Vzniknuté cesto dajte na menší vymastený plech a pečte ho na 180 ° C zhruba 25 minút. Potom cesto schlaďte na drôtenom stojane.
  4. V malej miske si zatiaľ zmiešajte tvaroh, arašidové maslo a cukor. Použite ručný mixér, aby ste docielili hladký a nadýchaný krém. Vyšľahajte si smotanu na šľahanie a jeden hrnček pridajte do krému.
  5. V ďalšej miske si rozšľahajte mlieko a oba pudingy. Potom do tejto zmesi zamiešajte jeden hrnček šľahačky.
  6. Potom dajte na upečený podklad vrstvu tvarohového krému, naň dajte pudingový krém a nahor zvyšnú šľahačku. Posypte nasekanou čokoládou a zvyšnými kešu orieškami.
  7. Dezert nechajte v chladničke aspoň hodinu stuhnúť.
dezert z pudingu s arašidovým krémom
Zdroj: backtomysouthernroots.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.