Hovädzí tatársky biftek

Hovädzí tatársky biftek

K tomuto tataráčiku sa hodí biele víno. Pre pivára určite pivo.

INGREDIENCIA:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice celozrnnej horčice
  • 1 lyžica červeného vínneho octu
  • 1 lyžica nasekaných kaparov
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • štipka chilli
  • 400 g hovädzej panenskej sviečkovej alebo hovädzieho zadného
  • 1 šalotka
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

POSTUP:

  • Ako prvé si prichystáme zálievku zmiešaním olivového oleja, oboch druhov horčice, vínneho octu a kaparov.
  • Mäso necháme pred prípravou aspoň 30 minút pri izbovej teplote.
  • Ak máte sviečkovú mäso nesekajte najemno, ide to ľahko. Pokiaľ máte naopak zadné, mäso dajte do mlynčeka na mäso.
  • Rozomleté mäso pridáme k zálievke, dosolíme, dokoreníme, pridáme šalotku a žĺtky.
gran.lucito.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.