Pravý cheesecake pozostáva z krému z čerstvého syra (najlepšie značka Philadelphia) a kyslej smotany. Korpus sa pripravuje z grahamových sušienok (môžete nahradiť napríklad celozrnnými BEBE) a masla.
INGREDIENCIA:
Na korpus:
- 150 g grahamových sušienok
- 5 lyžíc masla
- 1/4 hrnčeka cukru
Na krém:
- 900 g čerstvého krémového syra
- 1 hrnček cukru
- 240 g plnotučnej kyslej smotany
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 3 veľké vajcia
POSTUP:
- Všetky suroviny si vyberte vopred z chladničky, aby mali pri príprave krému izbovú teplotu.
- Sušienky si rozmixujte, potom pridajte rozpustené maslo a cukor a premixujte.
- Korpus natlačte na dno tortovej formy (cca 23 cm v priemere), rozprestrite a dajte zapiecť na 8 minút do rúry predhriatej na 175 °C.
- Syr si vyšľahajte spolu s cukrom, citrónovou šťavou a vanilkou do jemného krému.
- Potom zašľahajte kyslú smotanu a nakoniec vajcia.
- Krém rozprestrite na korpus.
- Tortovú formu si zospodu zabaľte do alobalu tak, aby sa cez škáry nedostala voda.
- Teraz budeme dopekať cheesecake vo vodnom kúpeli.
- Nájdite pekáčik, do ktorého budete môcť tortovú formu ponoriť.
- Do neho nalejte vodu a dajte zapiecť na ďalších 55 minút.
- Po upečení ho nechajte schladiť v rúre vo vodnom kúpeli.
- Pred podávaním nechajte vychladiť 4 hodiny v chladničke.