A ako ďalší máme aj obrátený cheesecake, ktorý má krustu oproti bežnému postupu hore.
INGREDIENCIA:
Korpus:
- 900 g krémového syra
- 200 g práškového cukru
- 150 ml kyslej smotany
- 3 lyžice hladkej múky
- 3 vajcia
- 2 lyžice vanilky
Slaný karamel:
- 1 hrnček cukru
- 6 lyžíc masla
- 120 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžička soli
Korpus:
- 150 g maslových sušienok
- 75 g masla
- 30 g hnedého cukru
- 50 g tmavej čokolády
- 50 g vlašských orechov
POSTUP:
- Krémový syr, vanilku, cukor, kyslú smotanu, múku a vajcia si vyšľahajte na nízke otáčky (pozor na bubliny).
- Do vymastenej tortovej formy si krém rozprestrite a párkrát s formou buchnite o pracovnú plochu, aby vyšli prebytočné bubliny.
- Dajte piecť na 160 °C na 1 hodinu.
- Pred koncom pečenia pootvorte dvierka rúry a aj po vypnutí nechajte v rúre až do úplného vychladnutia.
- Po schladení môžete dať do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.
- Ráno si pripravte slaný karamel.
- Cukor si rozohrejte do rozpustenia, potom pridajte maslo a potom smotanu.
- Varte do zhustnutia, odstavte a osoľte.
- Sušienky si rozmixujte s vlašskými orechmi a zmiešajte s rozpusteným maslom a cukrom a kúskami čokolády.
- Krém ozdobte slaným karamelom a navrch dajte rozdrobenú zmes korpusu.