Úžasne svieži recept na cheesecake s jahodami.
INGREDIENCIA:
- 375 g grahamových oblátkov
- ½ hrnčeka rozpusteného masla
- 450 g jahôd
- 1 lyžica vody
- 1 balíček želatíny (7g)
- 750 g krémového syra
- 180 g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- ½ hrnčeka vychladenej smotany na šľahanie
POSTUP:
- Do tortovej formy (ideálne s priemerom 22 cm) si dajte papier na pečenie.
- Oblátky rozdrobte, zmiešajte s maslom a korpus pekne stlačte na dno formy.
- Do misky si dajte lyžicu vody a poprášte ju želatínou, nechajte sadnúť.
- V mixéri si rozmixujte jahody.
- Pomocou šľahača vyšľahajte syr do krémova, pridajte cukor, jahodové pyré, vanilku a šľahajte dohladka.
- Pridajte šľahačku a šľahajte ďalších 5 minút do tuhého nadýchaného krému.
- Medzitým si dajte rozohriať želatínu, a potom ju môžete pridať do hotovej zmesi.
- Všetko dôkladne premiešajte a naneste na korpus.
- Dajte do chladničky na 5-6 hodín stuhnúť.