Chrenová smotanová omáčka s údeným

Chrenová smotanová omáčka s údeným

Kúsok údeného mäsa sa ku chrenu hodí ako Lady a Tramp. Tento vyvážený kúsok môžete doplniť domácou žemľovou knedľou .

INGREDIENCIA:

  • 50 g masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 4-5 dl vývaru
  • 400 g údeného mäsa
  • 1 hrnček mlieka alebo smotany
  • 1 lyžica octu
  • 4-5 lyžíc najemno nastrúhaného chrenu alebo krenexu
  • soľ a korenie

POSTUP:

  • Údené mäso si dajte variť.
  • V hrnci si dajte rozpustiť maslo a zasypte múkou.
  • Za stáleho miešania vytvorte zápražku, tú potom postupne podlievajte mliekom a vývarom.
  • Varte do zhustnutia asi 15 minút.
  • Nakoniec dochuťte octom a do už odstaveného hrnca nasypte chren, premiešajte a môžete podávať.
Smotanová omáčka s chrenom, údeným mäsom a knedľou.
receptykulinarium.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.