Kúsok údeného mäsa sa ku chrenu hodí ako Lady a Tramp. Tento vyvážený kúsok môžete doplniť domácou žemľovou knedľou .
INGREDIENCIA:
- 50 g masla
- 3 lyžice hladkej múky
- 4-5 dl vývaru
- 400 g údeného mäsa
- 1 hrnček mlieka alebo smotany
- 1 lyžica octu
- 4-5 lyžíc najemno nastrúhaného chrenu alebo krenexu
- soľ a korenie
POSTUP:
- Údené mäso si dajte variť.
- V hrnci si dajte rozpustiť maslo a zasypte múkou.
- Za stáleho miešania vytvorte zápražku, tú potom postupne podlievajte mliekom a vývarom.
- Varte do zhustnutia asi 15 minút.
- Nakoniec dochuťte octom a do už odstaveného hrnca nasypte chren, premiešajte a môžete podávať.