Omáčka s vajíčkom a uhorkou (mäsom)

Omáčka s vajíčkom a uhorkou (mäsom)

Do tohto receptu na znojemskú omáčku môžete namiesto vajcia pridať mäso z predošlého obeda, pokojne aj kuracie, skrátka čo máte.

INGREDIENCIA:

  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 1 cibuľa
  • 3 kyslé uhorky
  • 2 vajcia
  • 30 g slaniny
  • hladká múka
  • horčica
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  • Slaninu nakrájajte na kocky a dajte osmažiť na sucho.
  • Až pustí šťavu, pridajte na kocky nakrájanú cibuľku a smažte dozlatista.
  • Pridajte na kocky nakrájané uhorky aj vajcia, horčicu, podlejte vývarom a chvíľku povarte.
  • Nakoniec zahustite múkou zmiešanou s vlažnou vodou a duchuťte šťavou z uhoriek.
  • Podávajte s vajcom uvareným na tvrdo, volským okom alebo mäsom.
Falošnú znojemskú omáčku si môžete urobiť aj bez mäsa, napríklad s vajcom alebo iným mäsom.
pecene-varene.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.