Skvelou voľbou je aj tento recept na pečeňovú omáčku z pečene bravčovej. Je to jednoduché ak ryži ako stvorené.
INGREDIENCIA:
- 500 g bravčovej pečene
- 30 g masla
- 150 g cibule
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžička majoránky
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžičky sladkej mletej papriky
- 200 ml vody
- soľ
- 30 g kukuričného škrobu
POSTUP:
- Pečeň umyjeme, osušíme a odblaníme.
- Nakrájame na kúsky.
- Cibuľku si nakrájame nadrobno a osmažíme na masle.
- Pridáme aj pečeň a necháme zatiahnuť.
- Pridáme horčicu, majoránku, papriku a korenie.
- Podlejeme vodou a necháme 25 minút dusiť pod pokrievkou.
- Po uplynutí tejto doby si omáčku podlejeme ďalšími 200ml vody zmiešanej so škrobom.
- Varíme do zhustnutia.
- Solíme až napokon!
- Podávame s ryžou.