Kačacie medailónky so slaninou

Kačacie medailónky so slaninou

Nadýchané kačacie v tvare medailónikov poteší nielen oko, ale aj maškrtný jazyk. K nim postačí napríklad šalát z valeriány.

INGREDIENCIA:

  • 4 kačacie prsia
  • plátky slaniny
  • mleté korenie (zelené a čierne)
  • plátky červeného korenia
  • worcester

POSTUP:

  • Prsia si umyte, osušte a nakrájajte na polovice.
  • Každý plátok obaľte po stranách slaninou tak, aby ste vytvarovali medailónik.
  • Každý plátok z oboch strán okoreňte a pokvapkajte worcesterom.
  • Dajte do chladničky (nezakrývajte) na 3 až 24 hodín marinovať.
  • Medzitým ich niekoľkokrát otočte.
  • Pred prípravou ich na hodinu nechajte pri izbovej teplote.
  • Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • Medzitým si na sporáku rozohrejte panvicu (ideálne takú, ktorá môže aj do rúry).
  • Potom na rozpálenej panvici nechajte medailóniky zatiahnuť.
  • Začnite bokom s kožou a restujte 2 minúty, potom otočte a restujte ďalšie 2 minúty.
  • Teraz môžete premiestniť do rúry a nechať dopiecť na 6 minút (medium rare).
  • Po vybratí z rúry ich zabaľte do alobalu a nechajte 5 minút odpočinúť.
Kačacie medailónky obaľované v slanine.
canardsdulacbrome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.