Dobrá uhorková omáčka s vajíčkom

Dobrá uhorková omáčka s vajíčkom

Tento recept na uhorkovú omáčku s vajcom sa hodí ku kúsku mäsa. Pokojne len uvareného. Podávajte napríklad so šťouchanými zemiakmi.

INGREDIENCIA:

  • 40 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • ½ l mäsového vývaru
  • soľ
  • korenie
  • trochu kôpru
  • 3 ks kyslých uhoriek
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • štipka cukru
  • 1 ks citrón

POSTUP:

  • Z masla a múky si urobte zápražku, ktorú následne podlievajte vývarom.
  • Osoľte, okoreňte a nechajte variť 5 minút.
  • Potom pridajte nasekaný kôpor, nakrájané uhorky, vajcia a varte ešte 5 minút.
  • Dochuťte citrónom a cukrom, ak je to potrebné.
Jednoduchá uhorková omáčka môže byť podávaná s vašim obľúbeným kusom mäsa.
dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.