Alebo vyskúšajte ďalšie bezlepkové palacinky s talianskym nádychom a jemnou citrónovou príchuťou. Navyše si k nim môžete urobiť aj čerstvý ovocný kompót.
INGREDIENCIA:
- ¼ hrnčeka bezlepkovej múky
- ¼ hrnčeka najemno mletých ovsených vločiek (bez lepku)
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- štipka soli
- 2 lyžičky citrónovej kôry
- 1 vajce
- ½ hrnčeka mlieka
- ⅓ hrnčeka mascarpone
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Kompót:
- ¼ hrnčeka lesného ovocia
- 3 lyžice vody
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica balzamikového octu
POSTUP:
- Múku, mleté ovsené vločky a kypriaci prášok zmiešajte spolu.
- Žĺtky oddeľte od bielkov.
- Bielky si vyšľahajte spolu so soľou do tuha.
- Žĺtky pridajte k múke s vločkami, pridajte cukor, nastrúhanú kôru z citróna, mlieko mascarpone a vanilku.
- Všetko zmiešajte a opatrne pridajte vyšľahané bielky.
- Nechajte chvíľku odstáť. Medzitým si pripravte kompótový preliv.
Preliv:
- Ovocie zvarte vo vode s cukrom a zredukujte tekutinu.
- Potom pridajte balzamikový ocot a nechajte ho ešte vypariť.
Finálna úprava:
- Palacinky osmažte na troche oleja a podávajte preliate kompótom.