Citrónové palacinky z mascarpone bez múky

Citrónové palacinky z mascarpone bez múky

Alebo vyskúšajte ďalšie bezlepkové palacinky s talianskym nádychom a jemnou citrónovou príchuťou. Navyše si k nim môžete urobiť aj čerstvý ovocný kompót.

INGREDIENCIA:

  • ¼ hrnčeka bezlepkovej múky
  • ¼ hrnčeka najemno mletých ovsených vločiek (bez lepku)
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 2 lyžičky citrónovej kôry
  • 1 vajce
  • ½ hrnčeka mlieka
  • ⅓ hrnčeka mascarpone
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Kompót:

  • ¼ hrnčeka lesného ovocia
  • 3 lyžice vody
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica balzamikového octu

POSTUP:

  • Múku, mleté ovsené vločky a kypriaci prášok zmiešajte spolu.
  • Žĺtky oddeľte od bielkov.
  • Bielky si vyšľahajte spolu so soľou do tuha.
  • Žĺtky pridajte k múke s vločkami, pridajte cukor, nastrúhanú kôru z citróna, mlieko mascarpone a vanilku.
  • Všetko zmiešajte a opatrne pridajte vyšľahané bielky.
  • Nechajte chvíľku odstáť. Medzitým si pripravte kompótový preliv.

Preliv:

  • Ovocie zvarte vo vode s cukrom a zredukujte tekutinu.
  • Potom pridajte balzamikový ocot a nechajte ho ešte vypariť.

Finálna úprava:

  • Palacinky osmažte na troche oleja a podávajte preliate kompótom.
Recept palacinky bez múky s mascarpone a citrónom.
carolinescooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.