Špaldové palacinky s čerstvým špenátom

Špaldové palacinky s čerstvým špenátom

Špenátové palacinky sú obľúbeným slaným variantom tohto pokrmu.

INGREDIENCIA:

Cesto:

  • 60 g hladkej múky
  • 65 g špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 300 ml mlieka
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie

Náplň:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá cibuľka
  • hrsť šampiňónov
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ a korenie

POSTUP:

  • Cesto si pripravte zmiešaním vajec so štipkou soli, pridaním mlieka a opätovným rozšľahaním.
  • Nakoniec pridajte múky a zamiešajte.
  • Na rozohriatom oleji palacinky osmažte z oboch strán.
  • Na druhej panvici si rozohrejte olej, dajte osmažiť najemno nakrájanú cibuľku. Potom pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a duste domäkka.
  • Na posledné dve minúty pridajte baby špenát, osoľte, okoreňte.
  • Podávajte naplnené ochutenou kyslou smotanou a hubovo-špenátovou zmesou.
Recept na palacinky so špenátovo-šampiňónovou plnkou.
domesticgothess.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.