Tradičné hruškové koláče

Tradičné hruškové koláče

Čakáte návštevu as prípravou zložitého dezertu nestíhate? Popadnite niekoľko hrušiek a vytvorte z nich lahodný koláč, ktorého príprava vám zaberie len pár minútok.

Budete potrebovať:

  • 4 hrušky nakrájané na plátky
  • 1/4 hrnčeka rozpusteného masla
  • 3 vajcia
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • štipka soli
  • 1/3 hrnčeka cukru kryštál
  • ⅓ hrnčeka polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

Postup prípravy:

  • Najskôr si predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Pripravte si guľatú formu na pečenie – môžete ju vyložiť papierom na pečenie alebo ju vymazať olejom a vysypať hrubou múkou.
  • Na dno formy vzhľadne naskladajte plátky hrušiek.
  • Utrite vajcia s cukrom a postupne pridávajte všetky ostatné ingrediencie.
  • Hotové cesto nalejte na hrušky.
  • Vložte do rúry a pečte asi 40 – 45 minút.
  • Hotový koláč nechajte vychladnúť a potom ho opatrne preklopte na tanier – tak, aby hrušky boli hore.
  • Už stačí len zaprášiť práškovým cukrom a môžete podávať.
pečený koláč pokrytý hruškami

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.