Hrušky, tvaroh a drobenka so škoricou – ideálna kombinácia pre nedeľný odpoledný zákusok.
Budete potrebovať:
Cesto:
- 100 gramov masla
- 220 gramov hladkej múky
- 50 gramov práškového cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
- ¼ čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 vajce
Náplň:
- 500 gramov tvarohu vo vaničke
- 50 gramov práškového cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2 vajcia
- hrušky
Posýpka:
- 100 gramov polohrubej múky
- 50 gramov krupicového cukru
- ½ čajovej lyžičky mletej škorice
- 50 gramov masla
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravte cesto – maslo utrite s cukrom, pridajte vajcia a ušľahajte.
- Do tejto zmesi pridajte ostatné prísady potrebné na cesto a vypracujte.
- Hotové cesto vložte aspoň na pol hodiny do chladničky.
- Medzitým, čo bude cesto v chladničke odpočívať, pripravte si náplň.
- Prichystajte si hrušky – olúpte ich, zbavte sa jadrovníka a nakrájajte na kocky.
- Tvaroh, cukry a vajcia vymiešajte dohladka.
- Odpočítané cesto z chladničky natlačte do formy na koláč.
- Nalejte naň tvarohovú náplň a hore naskladajte kúsky hrušiek.
- Nakoniec koláč zasypte posýpkou a vložte do rúry.
- Pečte asi 50-60 minút.