Ríbezľový koláč so snehom

Ríbezľový koláč so snehom

Ideálna kombinácia – chrumkavý sladký sneh, ktorý dopĺňa kyselkavá chuť ríbezlí! Budete mať chuť zjesť ho celý naraz! Neviete čo so zvyškom ríbezlí? Vyskúšajte recept na ríbezle ako brusnice s rumom .

Budete potrebovať:

Na korpus:

  • 2 vajcia
  • 25 dkg hladkej múky
  • 10 dkg mletého cukru
  • 1 lyžičku sódy
  • 80 ml slnečnicového oleja
  • 130 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžicu vanilkového pudingu – prášku

Na ozdobenie:

  • 15 dkg mletého cukru
  • 280 g ríbezlí
  • 3 bielky
  • štipku soli

Postup prípravy:

  • Rúru si predhrejte na 180 °C.
  • Formu na pečenie koláča vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.
  • Najprv si nachystajte cesto na koláčový korpus: celé vajcia utrite s cukrom, až zmení farbu na svetlo žltú. Miešajte cesto aspoň 5 minút.
  • Do základu cesta pomaly metličkou vmiešajte lyžicu pudingového prášku, múku a sódu.
  • Až je zmes premiešaná, pridajte vlažné mlieko a olej.
  • Cesto na koláč nalejte do formy a pečte necelých 15 minút.
  • V čistej mise šľahajte bielky so štipkou soli a cukrom, až vám vznikne tuhý sneh.
  • Zmiešajte veľmi opatrne sneh s ríbezľami.
  • Vyberte koláč z rúry a naneste naň sneh s ríbezľami.
  • Pečte štvrť hodiny, potom teplotu rúry znížte na 130 °C.
  • Dopekajte koláč ďalších 15 minút, až bude sneh ružový a chrumkavý.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
koláč s vrstvou červených ríbezlí as pečeným snehom na povrchu
Zdroj foto: ihavesweetlife.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.