Nechcete v kuchyni tráviť dlhý čas? Nachystajte si vynikajúci múčnik za pár minút! Z jednoduchých ingrediencií a bez váženia!
Budete potrebovať:
- lístkové cesto
- ¼ šálky zmäknutého masla
- 3 šálky ríbezlí
- ⅓ šálky cukru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- ½ lyžičky škorice
- štipka muškátového orieška
- šťava z 1 pomaranča
- jemne nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
- 1 rozšľahané vajcia
Postup prípravy:
- Rozvaľkajte lístkové cesto a rozdeľte na dve polovice.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Vyložte nádobu na pečenie papierom na pečenie.
- Prvú polovicu cesta vložte rovnomerne do nádoby na pečenie.
- Pripravte si náplň: na panvici rozohrejte maslo a vložte naň umyté a osušené ríbezle.
- Pomaly vmiešajte ostatné ingrediencie.
- Vložte zmes na cesto.
- Nachystajte si druhé cesto, ktorým prikryjete koláč. Môžete do neho pomocou vykrajovacích formičiek urobiť napríklad drobné dierky v podobe srdiečok.
- Pred vložením do rúry vrchné cesto zľahka potrite rozšľahaným vajcom.
- Pečte 20 minút, potom znížte teplotu na 150 ° C a pečte dozlatista ďalších zhruba 20 minút.
- Nechajte vychladnúť v izbovej teplote.