Rýchly koláč z ríbezlí

Rýchly koláč z ríbezlí

Nechcete v kuchyni tráviť dlhý čas? Nachystajte si vynikajúci múčnik za pár minút! Z jednoduchých ingrediencií a bez váženia!

Budete potrebovať:

  • lístkové cesto
  • ¼ šálky zmäknutého masla
  • 3 šálky ríbezlí
  • ⅓ šálky cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • ½ lyžičky škorice
  • štipka muškátového orieška
  • šťava z 1 pomaranča
  • jemne nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
  • 1 rozšľahané vajcia

Postup prípravy:

  • Rozvaľkajte lístkové cesto a rozdeľte na dve polovice.
  • Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • Vyložte nádobu na pečenie papierom na pečenie.
  • Prvú polovicu cesta vložte rovnomerne do nádoby na pečenie.
  • Pripravte si náplň: na panvici rozohrejte maslo a vložte naň umyté a osušené ríbezle.
  • Pomaly vmiešajte ostatné ingrediencie.
  • Vložte zmes na cesto.
  • Nachystajte si druhé cesto, ktorým prikryjete koláč. Môžete do neho pomocou vykrajovacích formičiek urobiť napríklad drobné dierky v podobe srdiečok.
  • Pred vložením do rúry vrchné cesto zľahka potrite rozšľahaným vajcom.
  • Pečte 20 minút, potom znížte teplotu na 150 ° C a pečte dozlatista ďalších zhruba 20 minút.
  • Nechajte vychladnúť v izbovej teplote.
rýchly koláč s ríbezľovou náplňou
Zdrojfoto: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.